Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Barbaresco DOCG 2009
Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη: DOCG
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Νεμπιολο
Περιοχή / Αμπελοτόπι: Barbaresco σε υψόμετρο 380 μέτρων, με νοτιο ανατολικό προσανατολισμό
Ημερομηνίες τρύγου: μέσα Οκτωβρίου
Οινοποίηση / Παλαίωση: Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι. Η ζύμωση είναι παραδοσιακή, διεξάγεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διάρκεια περίπου 10-15 ημερών και με άντληση για τη βελτιστοποίηση της εκχύλισης πολυφαινολικών ουσιών.
Ωριμάζει τουλάχιστον τρία χρόνια σε Σλοβένικα μεγάλα βαρέλια και τουλάχιστον έξι μήνες στη φιάλη
Αλκοολικός τίτλος: 14%
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αισθησιακά αρώματα μούρων, κερασιού, γλυκόριζας και καφέ. Η γεύση είναι έντονη και πολύπλοκη με λεπτές τανίνες και καλή οξύτητα. Στιβαρή δομή πλούσια σε ώριμα φρούτα.
Ιδανική απόλαυση στους 18-20 °C
Διακρίσεις: 90 POINTS DECANTER