002 | Langhe Rosso DOC
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Langhe Rosso DOC
Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη: DOC
Ποικιλιακή Σύνθεση: 50% Νεμπιολο 50% Μπαρμπέρα
Περιοχή / Αμπελοτόπι: Castiglione Falletto σε υψόμετρο 340 μέτρων, με νοτιο ανατολικό προσανατολισμό
Ημερομηνίες τρύγου: μέσα Οκτωβρίου
Οινοποίηση / Παλαίωση: Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι. Η ζύμωση είναι παραδοσιακή, διεξάγεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διάρκεια περίπου 10-15 ημερών και με άντληση για τη βελτιστοποίηση της εκχύλισης πολυφαινολικών ουσιών.
Ωριμάζει τουλάχιστον τρία χρόνια σε Σλοβένικα μεγάλα βαρέλια και τουλάχιστον έξι μήνες στη φιάλη
Αλκοολικός τίτλος: 13,5%
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Σύνθετα αρώματα ώριμων φρούτων, βατόμουρου και μαύρου κερασιού με φινίρισμα φρέσκιας βανίλιας. Η γεύση και η κομψότητα των δύο αμπέλων συνδυάζονται τέλεια και εμφανίζονται στην καλύτερη έκφραση τους με την απόλαυση μιας αξέχαστης γεύσης
Ιδανική απόλαυση στους 18-20 °C
Διακρίσεις: 90 POINTS JAMES SUCKLING