top of page

Prosecco Treviso DOC

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Prosecco Treviso DOC

Κατηγορία: Ξηρός λευκός αφρώδης

Κατάταξη: DOC

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Glera

Περιοχή / Αμπελοτόπι: Cordignano σε υψόμετρο 260 μέτρων, με νοτιο προσανατολισμό

Ημερομηνίες τρύγου: Μέσα Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση / Παλαίωση: Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι. Η ζύμωση είναι παραδοσιακή, διεξάγεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διάρκεια περίπου 10-15 ημερών.

Αλκοολικός τίτλος: 11%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το μπουκέτο είναι μια έκρηξη φρέσκων αρωμάτων, διακρίνονται ροδάκινο, βερίκοκο και στο φινάλε ακακία και τριαντάφυλλο. 

Ιδανική απόλαυση στους 6-8 °C

Διακρίσεις: 88 POINTS Luca Maroni

bottom of page