Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Toscana Rosso IGT 2013
Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός βιολογικός
Κατάταξη: IGT
Ποικιλιακή Σύνθεση: 50% Merlot 50% Cabernet Sauvignon
Περιοχή / Αμπελοτόπι: Fiesole σε υψόμετρο 310 μέτρων, με νοτιο προσανατολισμό
Ημερομηνίες τρύγου: μέσα Οκτωβρίου
Οινοποίηση / Παλαίωση: Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι. Η ζύμωση είναι παραδοσιακή, διεξάγεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διάρκεια περίπου 10-15 ημερών και με άντληση για τη βελτιστοποίηση της εκχύλισης πολυφαινολικών ουσιών.
Ωριμάζει τουλάχιστον ενα χρόνο σε Σλοβένικα βαρέλια και τουλάχιστον έξι μήνες στη φιάλη
Αλκοολικός τίτλος: 14%
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Στο μοναδικό αυτό κρασί συνδυάζονται οσμές βατόμουρου, τριαντάφυλλου και καπνού. Στο στόμα, κεράσι, μαρμελάδα φράουλας και μαύρο πιπέρι, μαζί με εκλεπτυσμένες τανίνες
Ιδανική απόλαυση στους 18-20 °C
Διακρίσεις: 86 POINTS LUCA MARONI